Zoekresultaten

Labels: Sector: Akkerbouw, Bloembollen, Boomkwekerij, Fruitteelt, Openbaar groen, Teelten open grond, Voedergewassen Thema: Veilig telen Provincie: Alle provincies Type: Website

Beroepsimkers bundelen kennis

Gepubliceerd op: 20-10-2014 16:26:16
De nieuwe Beroepsvereniging Nederlandse Imkers houdt zich vooral bezig met het bundelen en uitwisselen van kennis over bijen.

De vereniging voor beroepsimkers is in maart opgericht. Doel van de imkers is om samen nieuwe ontwikkelingen te initiƫren en stimuleren. Dat gebeurt onder meer door het samen uitvoeren van onderzoek en door voorlichting en praktische ondersteuning te geven over het houden van bijen.

Adviserende taak 
De beroepsvereniging ziet voor zichzelf een adviserende taak weggelegd. Dat kan gericht zijn op de eigen leden of op gewastelers die bijenvolken plaatsen, maar ook op overheden en consumenten. Belangrijke projecten waar de imkervereniging zich mee bezig houdt betreffen ondersteuning van onderzoek naar varroa-resistentie, de mogelijkheid tot certificering van biologische honing en het inschatten van de dreiging van de kleine bijenkastkever.
Klik hier voor de website.

Bruikbaarheid: 0