Zoekresultaten

Labels: Sector: Glastuinbouw Thema: Duurzame teelt, Onderzoek, Resistentie, Veilig telen, Veilig werken, Waterkwaliteit Provincie: Alle provincies Type: Website

Duurzame gewasbescherming in de glastuinbouw

Gepubliceerd op: 17-10-2014 11:08:55

Elke ondernemer kiest zijn eigen aanpak voor het duurzaam beheersen van ziekten en plagen in het gewas, passend in het concept van geïntegreerde en duurzame gewasbescherming.

Wageningen UR Glastuinbouw ontwikkelt strategieën en technieken voor duurzame gewasbescherming. Biologische bestrijding, bewust middelengebruik met een bijbehorende techniek en het gebruik van de weerbaarheid van de bodem, gewas, klimaat en plantomgeving worden individueel en als één totaalsysteem onderzocht en geoptimaliseerd. Onze experts in plantenziektekunde, entomologie, teelt, klimaat en techniek werken samen met ondernemers en ook wetenschappers uit verschillende vakgebieden. Door deze gezamenlijke aanpak sluiten innovaties aan bij de laatste wetenschappelijke kennis en belangrijke vragen uit de praktijk.

Bij Wageningen UR Glastuinbouw kunt u ook terecht voor diagnoses van ziekte of plaag, meting van weerbaarheid, advies, screening van middelen en voor workshops en trainingen op maat.

Via deze link komt u op de website.

 

Bruikbaarheid: 0